”Jag älskar desserter och kreativitet”
– Det var Bonniers som kom med idén det kändes helt rätt för mig att göra boken. Den är gjord för hemmabagaren så jag hoppas att den tas väl emot i alla kök men att den också kan användas för mina kollegor, speciellt inför julbaket.
”Kola, fudge, knäck och bräck” innehåller recept på klassiker som knäck och fudge, men också modernare godbitar som lakritskola med lime och havssalt. Men Sara Aasum Hultberg har ännu mer att komma med:
– Jag hoppas att jag får göra en ny bok så fort som möjligt. Annars kommer jag att jobba på med mina projekt och mitt nya jobb på Restaurang Hillenberg. Jag älskar desserter och kreativiteten i att skapa nya saker så en mix mellan restaurangen och egna projekt känns perfekt.
Sara Aasum Hultberg växte upp i Arvika och var bara 11 år när hon var med i stort reportage om bakning i Nya Wermlands-Tidningen.
– Det känns fantastiskt kul så här i efterhand och det visar ju att jag var seriös redan då.
Under gesällutbildningen i Kristianstad lyckades hon ordna en praktikplats på FIKA på tionde avenyn i New York. Där blev hon kvar i två år som bagare och konditor.
– Staden och pulsen är fantastisk och jag planerade inte att flytta tillbaka till Sverige men så blev det. Inget är ju för evigt.
Sara Aasum Hultberg bytte New York mot Stockholm och chefsjobb på Taverna Brillo följt av NK. I fjol utsågs hon till ”Årets konditor” vid SM för professionella konditorer.
– Jag är så glad att jag ställde upp i tävlingen för jag har utvecklats mycket sedan jag vann. Jag har haft ett fantastiskt år!